Tuotanto

 • Etusivu
 • Tuotanto
 • Tuotanto

  Materiaalit

  Yleisimpiä Sulotekin käyttämiä materiaaleja ovat EPS (styrox) sekä XPS. Materiaalit soveltuvat laajasti eri tarpeisiin.

   

  EPS (styrox) on paisutettu polystyreenimuovi. Materiaalin hyvä lämmöneristävyys ja suuri puristuskestävyys mahdollistavat sen laajan ja monipuolisen käytön.

   

  Kansainvälisellä lyhenteellä XPS tarkoitetaan suulakepuristettua polystyreeniä. Polystyreeni on kestomuovi, ja se voidaankin sulattaa ja käyttää uudelleen.

   

  Kuumalankaleikatuilla EPS-tuotteilla on hyvä hinta-laatusuhde. Pakkausmateriaalina EPS (styrox) antaa erinomaisen suojan iskuja sekä tärinää vastaan.

   

  EPS:n (styrox) pitkäaikainen lämmön kestävyys on n. 80 °C ja kylmän kestävyys vähintään -200 °C. Saatavissa on myös vaikeasti syttyviä S-laatuja. EPS (styrox) palaa, kuten muutkin rakennusmateriaalit, jonka vuoksi paloturvallinen käyttö edellyttää palolta suojaavaa pintaa. Tuotteisiin voidaan yhdistää useita erilaisia loppukäsittelyjä ja pinnoitteita. Kysy lisää, me autamme.

  Uusiokäyttö

  Materiaalien uusiokäyttö on arvokas asia arjessamme. Sulotekin sisaryhtiö on erikoistunut EPS (styrox) materiaalin valtakunnalliseen keräykseen ja jatkojalostukseen. Tästä osoituksena yhtiölle myönnettiin vuonna 2014 Valonian ympäristötekopalkinto.

   

  Leikkauslinjastoilta syntyvä leikkuuylijäämä ajetaan kompaktoreiden läpi ja puristetaan tiiviiseen muotoon. Uusiokäytössä raaka-ainetta hyödynnetään lukuisten eri massatuotteiden valmistuksessa.

   

  Sisaryhtiö Ps-Processing verkostoituu aktiivisesti uusiokäytettävää jätettä tuottavien toimijoiden kanssa.

  Lisätietoja löydät PS-Processingin kotisivuilta.

  Evästeet